Ето един малък технически проблем, който е възможно да възникне при използване на WooCommerce плъгина:

Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/plublic_html/sitename/wp-content/themes/themename/functions.php:400

Каква може да е причината?

Ако целта е била да се промени броят на показваните продукти от 10 на 20 броя на страница, понеже липсва такава настройка в панела на самият плъгин, решението е да се добави код във единият php файл. Също така е да се редактира css файла.

В крайна сметка е възможно да се получи проблем и е възможно да не знаете къде точно е той. Какво да направите в този случай?

На първо място чрез браузъра се проверява за грешки. Ако това не даде резултат, второто, което да направите е да проследите “пътя на грешката”, тоест това което изписваше с “Warning…”. Прегледайте  посоченият ред, където има грешка. Ако там всичко е ОК, продължете към следващата стъпка.

Направете сравнение на 2-та файла – functions.php, който е редактиран и съвсем новичък файл на изтеглената отново тема и вижте дали има несъответствие между кодовете на редовете.

Грешката може да е възникнала заради двата реда код, които са били добавени:

add_filter( ‘loop_shop_per_page’, create_function( ‘$cols’, ‘return 20;’ ), 20 );

Би отнело време да се открие къде точно из файла е адднат този код и поради тази причина, просто можете да замените стария и редактиран functions.php от темата, с новият и нередактиран functions.php! По този начин ще си решите проблема.

Всъщност, целия проблем може да се породи именно от това малко кодче, което да размести редовете във functions.php. Но в крайна сметка “големият проблем” има лесно решение.

Остава въпросът: Как да се добавят продуктите, за да са 20 броя на страница?

Отговорът: Чрез плъгина “WooCommerce Product Archive Customiser“.

Благодарение на него не само, че можете да променяте броят на продуктите, които се показват на страница (ако използвате WooCommerce), но също така и можете да избирате по колко продукта да се показват на ред.

Моят съвет към тези, които използват WooCommerce в комбинация с WordPress е когато правят промени да се доверяват единствено на хора, които си разбират от работата и могат да направят нужните технически промени или ако искате сами да правите такива – използвайте плъгини (специално за WooCommerce има доста добавки – безплатни и платени) – при липса на знания, свързани с php, html, css, javascript.

Тук проблемът може да даде отражения на резултатите от Google, където търсачката бързо би индексирала Warning-a. Не е нещо непоправимо, но не е особено желателно да се случва. Това може да се отрази на класирането на сайта ви.

Така, че горещо ви препоръчвам: Не пипайте, ако не знаете къде и какво, и какъв ще е резултатът!

По принцип не съм фен на множество инсталирани плъгини в WordPress, но ако нямате нужните знания и финансова възможност за реализация на желани промени – по-добре използвайте плъгини и не експериментирайте с основният си сайт!

А ако имате сходен на този проблем – > по-горе ще откриете и решението.

Или можете да посетите следният блог за хостинг, където ще откриете още много интересни технически теми, свързани със сайтове

625 Прегледа