Обичате филмите? Обичате страшни филми? Обичате ужаси? Значи тази статия е за вас. В тази топ класация ще откриете едни от най-шокиращо ужасните и страшни филми на всички времена. Това са не просто стряскащи филми, а такива, които да гледате със затворени очи. Класики в жанра.

7. Страшен филм / Scary movie (2000)

Ще започнем с по-леко заглавие. Страшен филм е комедия и ужаси. Това е пародия на “Знам какво направи миналото лято”. Страшен филм е пародиен филм от 2000г., режисиран от Кийни Кот Уейънс, като част от Уорнър Брос. Ентъртеймънт. Това е американска тъмна комедия, която силно пародира жанровете ужаси, slasher и мистерия. Няколко филма и тв предавания от средата и края на 90-те са пародирани като най-много са осмени “Писък”, “Знам какво направи миналото лято”, “Шестото чувство”, “Обичайните заподозрени”, “Матрицата”, “Проектът на вещиците” и “Кръгът на Доусън”.

ТРЕЙЛЪР

6. Знам какво направи миналото лято / I Know What You Did Last Summer (1997)

“Знам какво направи миналото лято” (1997) е филм от жанра ужаси, страшни филми, много слабо базиран на едноименния роман на Лоис Дънкан, с участието на Фреди Принц-младши, Сара Мишел Гелар, Дженифър Лав Хюит и Райън Филип. Сценарият е написан от Кевин Уилямсън, който също е написал и Scream (1996).

Историята започва с парти и консумацията на твърде много алкохол, по време на парти на плажа, след като Хелън Шивърс (Гелар) печели конкурса за красота на окръг Кроакър. На път за вкъщи, обаче, пиян отклонява колата на приятелите, което води до смъртта на рибар отстрани на пътя. Четиримата решават да не кажат на никого и да забравят цялото нещо, хвърляйки тялото в океана. Но някой вижда какво се случва и на следващото лято започва да отмъщава, предупреждавайки четиримата със зловещо съобщение “ЗНАМ КАКВО НАПРАВИ МИНАЛОТО ЛЯТО”. Не след дълго хората започват да умират, убивани от фигура с дъждобран и кука.

ТРЕЙЛЪР

5. Плужекът / Slither (2006)

Ако не сте гледали хем страшен, хем гнусен филм – това е вашето заглавие. Плужекът е американски филм на ужасите от 2006г. Историята започва, когато в малко градче се разбива НЛО с извънземно, което представлява плужек, нещо като глисти, като червей. То заразява един от жителите на града, а той от своя страна започва да изпитва глад и да се храни с вътрешностите на хората, заразявайки ги на свой ред. Съпругата на заразеният бизнесмен и шериф на малкото градче ще са тези, които ще имат за задача да спасят града.

ТРЕЙЛЪР

4. Писък / Scream (1996)

Малко градче на име Уудсборо се събужда с писъци. Има убиец, който е гледал няколко твърде много страшни филми. Изведнъж се оказва, че никой не е в безопасност. Сидни, тихата красавица в средното училище с грозно минало… Били, нейното вярно гадже с разочарован сексуален живот… Тейтъм, нейният сладък най-добър приятел, който знае всичко… Кейси прекрасната блондинка, която знае тайните…  Геки Ранди, фанатикът на страшния филм… Стюарт, дивата партия… Гейл, телевизионният репортер и дори Дюи сладкият полицай.

Синди е следващата жертва на серийният убиец на тийнейджъри, който носи изключително зловещ и ужасен костюм, маска и нож. Той си играе по телефона с жертвите, плашейки ги до смърт. Серийният убиец избива гимназисти един след друг и има само един човек който може да го спре. Синди – момичето, което се изплъзва. Тя, с помощта на местната репортерка Гейл Уедърс (Кортни Кокс) и помощник шерифа Дюи (Дейвид Аркет), Синди ще трябва да отърве града от тази смъртоностна заплаха и да се справи с убиеца, преди тя самата да се превърне в негова жертва.

ТРЕЙЛЪР

3. Мълчанието на агнетата / The Silence of the Lambs (1991)

Филмът от 91-ва година с Джоди Фостър и Антъни Хопкинс се превръща в истински хит, спечелвайки и 5 пъти оскар.

Агентът на ФБР Кларис Старлинг (в ролята Фостър) има за задача да открие не само местонахождението, но и начинът, по който мисли жесток убиец на име Бъфало Бил. Той отвлича и убива млади жени. За да успее да изпълни мисията си, Старлинг трябва да се опита да разбере първо как мисли убиеца. За целта тя започва да се среща със затворник – канибал, който е бил психиатър, преди да го затворят. Неговото име е Ханибал Лектър (в ролята Хопкинс). За да й помогне, обаче, той поставя условие – Старлинг да разкрие всички подробности за личния си живот.

ТРЕЙЛЪР

2. Колекционерът / The Bone Collector (1999)

Това е един от най-добрите филми, с участието на Анджелина Джоли. Филмът не е чак толкова страшен, но все пак се класира към жанра “Ужаси”.

Детектив Шърман работи в “Разследвания на смъртни случаи” и е ченге в полицейското управление на Ню Йорк от близо 17 години. За последните 12 години е разследвал около 1900 тежки престъплени, от които над 1400 – смъртни случаи. Той споделя опита си по събиране на доказателства, което е в основата на разследването на смъртни случаи.

Във филмът, в главните роли е Дензъл Уошингтън. Той е в ролята на Линкълн Райм, водещ експерт в разследването на убийства. Злополучно нараняване го оставя парализиран и неспособен да се върне на активна служба. Но не след дълго по улиците на Манхатън започва да се проявява жесток убиец, който за всяко убийство оставя загадки на полицаите на самото местопрестъпление. Единственият, който е способен да разреши тази мистерия е именно Райм. Само, че той няма как да присъства лично на местопрестъпленията. Ето защо е нает помощник. Улично ченге на име Америя Донахи. Тя се превръща в очите и ушите на Райм. Тя му докладва всичко свързано със серийният убиец. Но нещата загрубяват и тя попада в списъка на серийният убиец.

ТРЕЙЛЪР

1. Канибалска гибел / Cannibal Holocaust (1980)

Това е един от най-жестоките филми и меко казано може да се причисли към жанра ужаси или страшни филми. В тази филмова лента има жестокост, канибализъм. Филмът е забранен в над 30 страни. Най-ужасяващото е че кадрите показани във филма са истински. Филмът не се препоръчва за хора със слаби сърца и нерви.

2 454 Прегледа