Масаж с горещи камъни е най-добре да се използва от хора, които страдат от мускулни болки, усещат напрежение или които просто искат да се отпуснат. Този вид масаж е терапевтичен и близък като изпълнение до Шведски масаж с разликата, че освен ръцете си, даденият масажист използва и нагорещени камъни като допълнение. Обикновено камъните, които се използват са вулканични. Те са с гладка повърхност и са изключително удобни за използване. Също така, могат да се използват върху различни части от тялото (при проблемни зони или по преценка на масажиста).

Масаж с горещи камъни облекчава мускулното напрежение, подобрява притока на кръв и облекчава болката чрез употребата на нагрети камъни. Този тип масаж може да е полезен за:

  • облекчаване на мускулното напрежение;
  • подобряване притока на кръв;
  • облекчаване на болката като цяло;
  • насърчаване на релаксацията;
  • отпускане от стреса;

По време на масаж с горещи камъни, загрятите камъни се поставят на различни места около цялото тяло. Терапевтът може да държи камък, докато масажира различни части на тялото ви, използвайки техники от шведския масаж и упражнявайки лек натиск. Понякога се използват и студени камъни за целите на терапевтичния масаж.

При масаж с горещи камъни, отново трябва да отстраните дрехите си като можете да запазите бельото си, за да се чувствате по-удобно. Подобно на шведския масаж и тук тялото ви ще бъде покрито със специален за целта масаж, а отделните части от тялото ви ще бъдат открити, когато се налага масажистът да работи върху тези области.

Обикновено масаж от този тип е с продължителност 90 минтуи.

Обобщение

Предимства на масаж с горещи камъни:

  • този вид масаж може да облекчи много повече мускулното напрежение, в сравнение с шведския масаж, най-вече заради добавената топлина от камъните;

този тип масаж обикновено е малко по-скъп, в сравнение с шведски масаж, но за сметка на това е значително по-ефективен, благодарение на приложението на горещи камъни върху проблемните зони от тялото, които допринасят за благотворният ефект от масажа.

427 Прегледа