Спортният масаж се използва за манипулиране на меките тъкани като кожа, мускули, сухожилия, свръзки и фасция (това е структура на съед. тъкан), чрез прилагането на различни техники за масаж, за постигане на специфични цели, отнасящи се до спортната производителност, възстановяването и рехабилитацията.

Спортен масаж е чудесна опция, в случай, че страдате от многократни наранявания на мускулите, каквито можете да получите от спортни игри. Освен това е отличен вариант, в случай че сте склонни към наранявания, понеже може да се прилага именно като помощно средство за предотвратяване на спортни наранявания. Също така, спортен масаж може да се прилага за увеличаването на гъвкавостта и производителността. В допълнение, този тип масаж е подходящ и за облекчение на болки, при тревожност или за облекчаване на мускулното напрежение.

Спортният масаж е приложим върху цялото тяло или по преценка на масажиста, да се съсредоточи само върху зоните от тялото, които имат нужда от повече внимание. Дълбокият натиск може да се редува с успокояващи удари, в зависимост от вашите нужди.

Спортен масаж е приложим и върху дрехите ви или в случай, че  предпочитате, може да се съблечете. В случай, че изберете да не сваляте дрехите си, уверете се, че сте избрали тънки и свободни дрехи, които ще позволят на масажиста да достъпи мускулите ви. Например, широки къси панталони и горнище са добри варианти за облекло при този тип масаж.

Обикновено трайността на процедурата варира от 60 до 90 минути.

Обобщение

  • Спортният масаж е добра опция, ако имате повтарящо се нараняване на мускулите;
  • Този тип масаж също може да помогне за подобряване на подвижността и спортните изпълнения.
  • Този тип масаж спомага и за редуциране на риска от нараняване.

Допълнителни ползи:

Спортен масаж е от помощ и за по-добър сън, за намаляване на безпокойството, служи за повишаване на бдителността, подобрява настроението, също така е полезен за подобряване чувството на благополучие.

368 Прегледа