Шведски масаж е един от най-разпространените видове леки масажи, който се прилага за цялото тяло и е подходящ за хора, които до този момент не са използвали такава услуга или имат малък опит с масажите. Шведски масаж е подходящ и за хора, които усещат силно напрежение в мускулите и са чувствителни на допир.

Благодарение на този тип масаж вашите мускулни възли ще се отпуснат, а вие самите ще бъдете потопени в пълен релакс по време на масажирането.

Могат да се използват различни техники, в зависимост от масажистите, но независимо коя ще се приложи, ползите са гарантирани. Също така е полезно да се отбележи, че вашият масажист може още в началото на масажа да избере какви етерични масла и лосиони да използва, според вашия тип кожа. Освен това, за да сте максимално отпуснати по време на цялата процедура могат да се използват различни техники – което включва пускането на релаксираща музика, например. Разбира се, такова допълнение е по желание. То се използва само от някои масажисти и в случай, че не желаете да се възползвате от него е достатъчно да споделите желанието си с масажиста.

За целите на масажа е нужно да съблечете дрехите си като е допустимо да не сваляте бельото си. Разбира се, от страна на масажистът ще ви бъде предоставен специален чаршаф, с който да покриете тялото си, докато лежите на масата за масажи. Масажистът ще премества чаршафът, за да открие зоните, върху които активно ще работи. Той използва комбинация от:

  • разтриване;
  • дълги, плавни потупвания по посока на сърцето;
  • дълбоки движения – кръгови;
  • потупване и почукване;
  • техники за пасивно движение на ставите;

Обикновено Шведският масаж е с продължителност между 60-90 минути.

Обобщение

Най-често Шведски масаж се прилага за:

  • отпускане или овладяване на незначителна болка;

Този тип масаж е подходящ и за хора, които имат малък опит или досега не им е правен масаж;

1 181 Прегледа