Днес ще ви представя 4 от любимите си и безплатни SEO инструменти, които използвам:

1. Serprobot.com

За този инструмент научих от форума predpriemach.com. Изключително полезен инструмент, ако оптимизирате повечко сайтове и се налага да следите десетки ключови думи.

Доста съм търсила из интернет за подобен инструмент, но повечето професионални са платени, а безплатните или не са подходящи за бг сайтове, или са бъгави и не отчитат правилно резултатите.

Serprobot, обаче безпроблемно се справя с множество ключови думи и сайтове за проверка и отчита правилно резултатите. И при направена справка – след като видя какви позиции е посочвал инструмента за ключовите думи, след това при ръчна проверка в google.bg, те са на същите места, на които е показвал тула.

Той дава възможност за проверка през 2, 4, 6, 8, 24 часа.. и т.н.

Въпреки възможността за няколкодневна проверка, обаче – аз ви съветвам да го настроите за проверка на 24 часа. Тоест веднъж дневно.

2. Free monitor for Google

Този инструмент вероятно се знае от всеки, затова само накратко ще обобщя информацията, която имам за него. Това е инструмента за проверка на позициите на ключовите думи. Подобен е на Serprobot, но за разлика от него не е уеб базиран инструмент, което често налага да изчаквате известно време между проверката на кл. думи за различните сайтове, тъй като е възможно “засичане” на програмата за няколко минути или часа, заради множеството търсения осъществени (посредство програмата) за кратък период от време, при които Google активира филтрите си и е нужно въвеждането на капча.

3. Trafic travis

Той е подобен на Serprobot и Free monitor for Google. Можете да изтеглите програмата от официалният сайт.

4. SimilarWeb

Чрез този сайт (за който също научих в predpriemach.com)  можете да “шпионирате” конкуренцията. За мое учудване е доста точен и чрез него можете да научите какъв трафик получават други сайтове, колко линкове имат, към какви сайтове и т.н. Общо взето полезна информация, която ще допринесе за изграждане на стратегията Ви за популяризиране.

По мои наблюдения, инструментът не дава информация за сайтове, които са с прекалено нисък трафик – под 5000-6000 посещения месечно.

487 Прегледа