1. Знаете ли, че няма два корнфлейкса, които да изглеждат по един и същи начин?
 2. Името на шоколадите M&M, всъщност се състои от инициалите на техните изобретатели Марс и Мъри.
 3. В началото, още преди да започне да се предлага масово на пазара, Кока Кола е съдържала кокаин.
 4. Първият Burger King е открит в Маями, Флорида, през 1954 година;
 5. “Lonely Planet” за туристи е със седалище в Мелбърн, Австралия;
 6. Вероятно сте чували за известното филмово студио Paramount. А знаете ли, че звездите в логото на компанията са 22 на брой?
 7. Както знаете има доста любители на газираните напитки и най-вече на Спрайт (от Кока Кола). Знаете ли, че спрайта е всъщност третият продукт, който Кока Кола пуска на пазара и това става чак през далечната 1961 година.
 8. Hilton пък е била първата международна хотелска верига.
 9. Има доста компании, чиито имена имат интересен произход или пък просто символично значение. Nokia, обаче се отличава. Компанията е кръстена на едно място в Южна Финландия.
 10. Страхотните коли на Porsche – не може да не сте попадали на тях. А знаете ли, че компанията също така изгражда и трактори?
 11. Кока Кола може и да е произведена в САЩ, но Исландия е страната, в която се консумира повече Кока Кола, отколкото във всяка друга държава.
 12. MasterCard пък, първоначално е била наречена MasterCharge.
 13. Кубчето на Рубик е много трудно за нареждане, въпреки, че на пръв поглед не изглежда така. А знаете ли, че има 1 929 770 126 028 800 възможни цветови комбинации, които могат да бъдат направени?
 14. Диетичната Кола е една от най-търсените напитки, но малко известен факт е кога всъщност се е появила тя. Е, отговорът е през 1982 година.
 15. Кой не обича хамбургерите и изобщо храната на McDonalds? Може да е калорична, но е вкусна и това е факт! А дали знаете, че 40% от приходите на компанията идват от продажбата на “Happy Meals”?
 16. Баркодовете улесняват доста работата на продавачите, но вероятно малко хора знаят кой е първият продукт, който е имал баркод. Е, отговорът е дъвката Wrigley.
 17. Отново се връщаме на Исландия. Тя консумира много повече Кока Кола на глава от населението, отколкото която и да е друга страна.
 18. И още един факт за Кока Кола. Първоначално тази напитка е била въведена като “интелектуална напитка”, за да повиши силата на мозъка. Това се е случило през 1886 година.
 19. Фанта портокал е трета в света по брой продажби.
 20. Кока Кола е основана от Джоузеф Биденхарн.
 21. Доларовите стойности в играта Монополи са били едни и същи от 1935 година насам.
 22. Първата книга с меки корици е била отпечатана от издателство Penguin през 1935 година.
 23. Знаете ли, че създателите на играта “Монополи” отпечатват ежегодно пари за играта, чиято стойност се равнява на 50 млрд. долара?
 24. Пастата за зъби Colgate е една от най-известните и използвани в света. В началото, обаче, компанията е стартирала като е произвеждала предимно нишесте, сапун и свещи.
 25. Известната компания Nintendo е тази, която за пръв път произвежда карти за игра.
 26. Знаете ли, че оригиналното име на Bank Of America е било Bank Of Italy?

Изображение: jegxdwep1p-flywheel.netdna-ssl.com

572 Прегледа